Nieuws

Corona en schoolsluiting

De school is helaas toch dicht volgende week. Echt jammer voor de kinderen, maar het is niet anders. Ons plan ziet er als volgt uit:

Onderwijs
– Vanaf maandag is de school dicht voor de kinderen
– We geven geen afstandsonderwijs
– Alle kinderen krijgen een kerstboekje mee
– De kinderen die willen kunnen via Zuluconnect bij de schoolsoftware om bijv te oefenen met rekenen en taal en spelling.
– Vragen over inloggen kan je het beste deze week nog stellen aan de leerkracht van je kind.

Feesten
– Het kerstdiner van volgende week verschuiven we naar een Nieuwjaarsdiner op woensdag 19 januari. We laten de lichtjes hangen, wordt het toch nog feestelijk in januari
– Komende vrijdagochtend vieren we een kerst light met een plak kerstbrood voor iedereen. Ook aan de kinderen met diëten is gedacht. Te drinken is er melk en thee. School duurt gewoon tot 15.15, er is TSA en de kinderen eten hun eigen brood.

Noodopvang
– We organiseren noodopvang op maandag tot en met donderdag, gedurende de gewone schooltijden.
– Vanmiddag stuur ik een mail naar alle ouders om de behoefte aan noodopvang te inventariseren. Reactie uiterlijk morgen.
– Noodopvang voor 3-8 vindt op de Vlinderboom plaats. Voor groep 1-2 kijken we nog even. Afhankelijk van hoeveel kinderen worden aangemeld kijken we of het handiger is op de Joop of op de Vlinderboom. Dat horen de betreffende ouders vrijdag.
– Op vrijdag 24/12 is er GEEN noodopvang.
– TSA gaat in aangepaste vorm door voor noodopvang kinderen.
– We bieden ook beeldende vorming en bewegingsonderwijs aan
– De noodopvang wordt bemenst door collega’s zonder klas, stagiaires en ondersteuners van de Westacademie. Er zijn altijd bevoegde collega’s op de achtergrond aanwezig.
– De groepsleerkrachten zijn bezig met de administratie, de planning en de zorgcoördinatie

Na de vakantie
– Mochten we na de vakantie nog dicht blijven, dan hebben we maandag studiedag, gaan we dinsdag alles wat er nog geregeld moet worden regelen en starten we vanaf woensdag met online onderwijs.
– Na de vakantie bestaat de mogelijkheid om kinderen van groep 8 in kleine groepjes naar school te laten komen als er dan nog schoolsluiting is.
– En ook dan is er natuurlijk noodopvang. Vanaf dinsdag 11 januari.